25. 11. 2011.

FASHION CORNER





Poštovani prijatelji,

S’ obzirom na to da je svima nama moda po difoltu u svesti, samo je pitanje kako i koliko, na inicijativu Sandre Lalović okupilo se nekoliko mladih dizajnera koji će se Niškoj publici (za početak) predstaviti na malo drugačiji način. Netipično za ovaj grad, u periodu od 2. do 4. decembra biće vam dostupno naše "coše" ili kako smo to mi nazvali "Fashion corner". Sa idejom da se modnoj sceni u Nišu da jači puls, u tom periodu će biti predstavljeno nekoliko dizajnera. Na samom otvaranju 2.dec. u "showroom-u",
( Ul.Generala Bože Jankovića 21, lokal 6) sa početkom od 18h biće priređen koktel, da bi se simbolično zatvorio 4.decembra sa čajem u 17h.

Ljubitelji mode i nekonvencionalne kupovine neuobičajenog dizajna će ovaj event učiniti mogućim da se ponovi još koji put, jer Niš ima dizajnere i ljubitelje istog.
Evo i dizajnera:

Sandra Lalović rođena u Nišu, nakon završene srednje škole seli se u Italiju. Upisuje NABA-u (Nuova accademia di belle arti), ali završava Instituto Marangoni, odsek za modni dizajn u Milanu. Posle zavrsenog obrazovanja, iskustvo stice u kompanijama Rohka, Samsung Italia - Left by S2, Kael... i kao freelance dizajner. 2011-e vraca se u Srbiju i pocinje svoju liniju 'sandraLalovic'.

                                                






Miljana Colaković rođena u Nišu 1988, završila sredju umetničku za dizajnera tekstila, i nastavila u istom duhu, i sad je apsolvent modnog dizajna. Učestvovala na više grupnih izložbi, kako sa svojim kreacijama, tako i sa svojim slikama i grafikama. Ove godine sa kolegama učestvovala Herba Fast Fashion Selection-u,a pre samo par dana i na Niškoj nedelji mode samostalnom revijom.

                                                 




Milica Stojiljković rodjena 1980 u Nišu. Srednju školu za likovne tehničare “Djordje Krstić” u Nišu završila 1999 na odseku za dizajn tekstila i odeće. Već deset godina profesionalno radi kao modni dizajner i bavi se idejnim i konceptualnim osmišljavanjem originalnih CASUAL&SPORT sezonskih kolekcija za poznati niški brend. Modna ilustracija je njena velika ljubav i potreba. U okviru FASHION CORNER-a predstaviće Vam njene ilustracije u malo drugačijem svetlu.



Nevena Kragić po prirodi sanjar po opredeljenju realizator. Studirala prava da bi na kraju shvatila šta (ne) želi. Diploma modnog dizajna deli je od zvaničnog zvanja modnog kreatora, iako se time dugo bavi. Uprkos tome što je duže radila za poznate Niške brednove kao modni kreator, najčesće je deklarisu kao fotografa/reditelja, jer je njenoj nestrpljivoj ličnosti to bio najpodesniji umetnički izraz - instant umetnost, a u svetu net-komunikacije i najprimetniji. Relativno skoro je pokrenula svoju modnu liniju sa svojim imenom, koji se mahom bazira na formi, konstrukciji. Sa željom da sve svoje vizije ostvari, planira da živi bar 5 života.



Nina Milutinović rođena u Nišu 1977. Majka jedne vesele devojčice i dečka s loptom...2011 počinje njeno bajkovito istraživanje pod nazivom Pretty Dolls and Friends, koji kombinacijom bakara i filca oživljava svet malih ljudskih bića. Energiju crpi u ljubavi i ona je njena polazna tačka. Ona je neko ko pokušava da oboji budućnost veselim bojama iz svog FRASHION CORNER-a!!!




Marija Radosavljević MA.RA radi kao profesor grafičkog dizajna u Umetničkoj školi u Nišu, gde je i rođena 1980. Završila FPU u Beogradu, odeljenje u Kragujevcu 2004 god. 2007 godine učestvovala na međunarodnoj radionici za dizajn nakita u Skoplju koju je organizovala Zanatska komora Koblenc iz Nemačke. Tada shvata da je to njena druga ljubav i počinje aktivno se bavi dizajnom nakita. Učesnik je i XI međunarodne radionice za dizaj nakita "MajdanArt" u zlatari Majdanpek, gde stiče ogromno iskustvo i pravi kreativni preokret. Dobitnik je specijalne nagrade za dizajn nakita na II međunarodnoj izložbi "Umetnost u minijaturi". Njen glavni moto je: "Usudi se, -to je cena napretka".




Jovana Mladenović je student druge godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i jedan od najmlađih fotografa u Nišu. Rođena je u 1991. u Nišu, ali sada živi u Beogradu. Ona je, za sada, imala 2 samostalne izložbe i bila je deo mnogih grupnih izložbi, čak i u Grčkoj. Njen rad je objavljivan u mnogim časopisima, kao što su "Rephoto", "digitalni foto" i britanski "Kolčester dnevnom listu". Novac koji je zaradila za svoj rad, dala je centru za kreativno dete.


Flora Goticcelli stvara ženstvene i nežne odevne forme. Lagane i tanke tkanine pretvara u neodoljive arhitektonične krojeve.




Nevena Ćirić je rođena u Nišu, 1985. gde je 2011. i diplomirala na Departmentu za Engleski jezik i Književnost Filozofskog Fakulteta. Uporedo sa profesionalnim usavršavanjem u smeru prevodilaštva/nastave engleskog jezika, ostavlja uvek otvoren prozor za umetničko izražavanje. Traži svoj kreativni kutak i izkaz kroz fotografiju, dizajn, slikarstvo, crtež. Proteklih godina izlagala je radove na nekoliko zajedničkih i samostalnih izložbi. Trenutna inspiracija vezana je za ručnu izradu damskih novčanika – Oh! Purses.








Dobro nam došli!

8 коментара: