WORKSHOP

Fashion Corner & Ledib workshop '12.Prva radionica "Fashion Corner-a" u saradnji sa LEDIB programom, odrzana u periodu od 6. do 18. Avgusta, 2012 u Nisu. 
Odrzane su dve radionice. Radionica modnog dizajna i dizajn nakita.

Predavaci
Modni dizajn: Nevena Kragic i Sandra Lalovic
Dizajn nakita: Marija Radosavljevic Mara i Nina Milutinovic

Na radionici modnog dizajna, sa zadatkom "komponovanje i dekomponovanje", polaznici su se bavili redizajnom bele muske kosulje. Kroz sam zadatak su se sreli (neki po prvi put) sa problematikom kroja, modelovanja, forme, a i prenosenjem inspiracije u materijalno stanje. Kao olaksavajuca opcija, data je arhitektura kao inspiracija. Svi polaznici su sami realizovali svoje radove uz pomoc, usmeravanje predavaca. Fotografije: Nevena KragicMODNI DIZAJN - 15.-21.07.2013.

Radionica za modni dizajn je namenjena onima koji zele da svoja interesovanja za ovaj deo primenjene umetnosti, kao i svoju kreativnost i talenat pretoce u vizuelne forme koje ce u isto vreme imati umetnicku vrednost, ali i primenu na gotovom proizvodu.
Jedan od glavnih ciljeva radionice je da mladima otvori nove mogućnosti, ponudom vanškolskih aktivnost u cilju angazovanja slobodnog vremena, a sa opcijom nastavka edukacije u "Fashion Corner-u".
Izucavace osnovne principe dizajniranja odece, tematski uoblicene,tako da kroz prakticne zadatke, izradom skica, tehnickih crteza, maketa i na kraju gotovog produkta, upoznaju i savladaju pojmove modnih elemenata kroz njihovu stilizaciju i primenu u savremenom dobu. Polaznici ce imati priluku da savladaju odabiranje adekvatnog materijala i repro materijala za izradu modela koji će auditorijumu biti prezentovan po zavrsetku radionice ( u vidu editorijala modnih fotofrafija, ali i ucescem na jednom od predstojecih izlozbi Fashion corner-a).
Predavaci:
- Ana Ristic
- Sandra Lalovic
- Nevena KragicWORKSHOP::EDITORIAL- fashion design
Editorijal radova sa radionice modnog dizajna odrzana 15.-21.07.2013., Nis.

Model: Mina Stefanovic
Fotografija: Nevena Kragic
Fashion Corner for kids
Fashion Corner tim radi planski, organizovano, ali isto toliko spontano i slucajno. Kao posledica dugo planiranih radionica namenjene mladima, odnosno malo starijima, pojavila se i jedna spontana za decicu od 3 do 6 godina. 
Radionica od sat i po vremena koja podrazumeva crtanje, slikanje vecinom likovnih tehnika ukljucuje i muziku, neprocenjiv smeh i generalno igru.
FC ce radove malih rucica, a velikih vizionara integrisati u sam FC-brend, tako da ce njihovi radovi dobiti novi oblik kroz primenjenu umetnost. 
Neciji rad ce postati majica, neciji ceger...neciji jastucnica...
"FC for kids" ce se nastaviti i dalje, tako da svi zainteresovani roditelji koji zele da neguju mastu svoje dece, a usput i sebi daju pauzu od sat i po vremena - neka nam se jave. 
Po tome cemo formirati sledece radionice i javiti kada da planiraju.Rezultat FC-radionice za i sa decom. :) 
Radovi najmladjih FC-umetnika u novom obliku. 

Autori majica:

- Mila - 3g.
- Dusan - 4g.
- Lena - 5g.
- Daria - 5g. 
- Danilo - 6g.

Radionica mode i dizajnaLetnja skola za srednjoskolce -
"Budi svoj modni stilista"

Radionica mode i dizajna namenjena je srednjoskolcima. 
Cilj radionice je da podstakne mlade ljude da kroz upoznavanje modnog dizajna, nacina rada dizajnera, stvaranje mood board-a, crtanja mini kolekcije, ilustovanje iste razviju kreativnost, kritičko mišljenje, timski rad i da na zabavan način nuce da posmatraju modni dizajn iz pravog ugla.
Predavac: Sandra Lalovic

Fashion Corner - workshop II

FASHION CORNER - WORKSHOP 2 - LOOK BOOK

Radovi polaznika 2. po redu FC-radionice modnog dizajna. Predavaci: Ana Riistic, Sandra Lalovic, Nevena Kragic 
Posebna posvecenost u realizaciji haljina - Ana Ristic 

Fotografija - Nevena Kragic 
Asistent - Ana Krstic 
Prostor - Unit DesignUNIKATNO ŠTAMPANJE NA TEKSTILURadionica se sastoji iz dva dela.

- Prvi deo - upoznavanje sa tehnikama štampanja na tekstilu i bliže upoznavanje sa konkretnom izabranom tehnikom za ovu radionicu. Osmišljavanje motiva - bazirani na geometrijskim oblicima.

- Drugi deo - realizacija/stampanje osmišljene ideje/teme, preslikavanje/pečatiranje i realizacija same jastučnice kao finalni proizvod.

Radionica je namenjena svim uzrastima i u skladu sa godinama polaznika će se sam rad i prilagoditi.Cilj je da se sami polaznici u opuštenoj atmosferi upoznaju sa nečim novim što mogu i sami primeniti u nekom daljem eventualnom radu. 
Osnove tekstilog dizajna kroz ovaj primer su odlična polazna tačka za one koji nameravaju da se dublje i više time pozabave.
Polaznici dobijaju sav materijal za rad, kao i samu jastučnicu na kraju koju su napravili. 

Predavači:
Sandra Lalović
Darko SavićRadionica ● Dekorativni tekstil - 3D jastuk


Radionicu su vodile Ana Ristic i Nevena Kragic, vise o radionici mozete videti ovde.


Izrada nakita od tekstilnih materijala I


Sa mirisom proleća dolaze nam i nove ideje. Ova radionica je namenjena samo za Vas koji ste puni ideja i koji bi želeli da obnovite svoj nakit tako što ćete ga uraditi baš Vi, samo za sebe.

Polaznici radionice će raditi na različitim vrstama tekstilnih materijala kako bi kreirali dramatične i smele forme ogrlica. Uzimajući polaznu ideju iz bogate tradicije savijanja papira poznate kao origami, polaznici će osmisliti nove oblike pomoću drapiranja, gužvanja, punjenja, apliciranja…

Polaznici dobijaju sav materijal za rad, kao i nakit koji su sami napravili.


Predavači:
Sandra Lalović
Darko SavićНема коментара:

Постави коментар